На моите съдници
Докато още дишам,
не се ровете във сърцето ми,
изпълнено с тревога!
Като издъхна,
не надничайте в душата ми.
Тя ще е веч на съд
пред Бога!
Оставете костите ми
да почиват в мир!
И не търсете във живота ми
охолство и разгулен пир!
СЪДНИЦИ!
Под всекиго от нас
ще зейне гроб!
СЪДНИЦИ,
всекиго от нас ще съди
съдник строг!
Над всички нас е Бог!
© Петър Петров All rights reserved.