Хей, орачо, млад и буен -
огън палиш, гдето стъпиш!
Плуга ти е начиличен,
заоре ли, земя стене.
Хей, сеячо, глава луда -
семе сееш, хляб да жънеш!
Хвърляй семе с лява крачка,
орна нива да обемеш.
Хей, жътварю - здрава снага -
приведена над нивата,
над любовта ти изкласила:
с две ръкойки сноп да вдигнеш!
А ти, булка, млада снаха,
да узрееш с руйно жито;
и в ръце с детенце мило,
скоро люлка да люлееш!
© Стойчо Станев All rights reserved.
По-скоро е желание в България да се заченат и родят повече деца!
Благодаря за коментара, Латинка-Златна!