Душите са прочетени.
Ръцете са простени,
на скутове обречени
треперят уморени.
Обувките затягат
в каишки самотата.
Очи в небе потъват
дъждовно със дъгата.
Във дни като мъниста
по-бисерни и кратки,
душата блика чиста,
а спомените-сладки.
На пейката живота
куцукайки изтича.
Гърбът на самотата
на залез се припича.