На плажа днес дете и куче,
разхождат босоноги мисли.
Пищи далече малко внуче,
съдира гърло с всички сили.
С бинокъл стар в морето гледа
едър чичко, с рижава брада.
До него под чадъра бледа
девойка драска в пясъка следа.
Изскубна се с каишката кутрето,
подгони гларус, тишината отшумя.
Прецапа над хавлии, книга дето
захвърлил беше някой на брега.
Настана глъчка, паника и мигом
се втурнаха след палето деца.
Мърмори леля, пясък в сутиена
нахвърля кучето, загуби очила.
Надбягване с препятствия настана,
кутрето бяга, а след него е тълпа.
Спасителят пред групата застана,
засвири силно, всичко занемя.
Рибарят метна мрежа връз кутрето,
а гларусът разпери пак крила,
ех, че радост за децата е морето,
очаквана и най-голяма при това.
© Анна Станоева All rights reserved.
The work is a contestant:
За местата ни любими, тук от нашето море, с приключения и рими да напишем редове »