Jan 11, 2011, 9:17 PM  

На по бира 

  Poetry » Other
842 0 6

Не бързай да си тръгваш,
ще поръчам още бира!
Постой така, във длани взел ръката ми!
Къде отиваш устремен?
Във празната квартира ли?
Отдавна са пораснали децата ни!

Кажи ми пак денят ти как
преминал е във офиса;
и оплачи се с климатика как ти духало! 
На мене - не, но загърни ме, де!
Сакото преметни през мен  
и нека си помислят, че сме влюбени!

Сама се изненадах чак,
че можем като младежта -
ръце в ръце, очи в очи и устни в устни!
Не ме оставяй в подлеза
без тебе да се прибера!
Пък ако ще тролея да изпуснем!

Нощта тепърва предстои;
сбогувахме се току-що 
със миналите си неверия!
Не казвай: "Късно е, след петдесет!"
Къде да идем помисли!
Животът сам да си оправя тука сметките!

 

 

 

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??