На полянката
Две мечета със перчеми
хапвали си там бадеми.
Хапвали и изведнъж
завалял ги ситен дъжд.
Скрили се под капинов трън,
но Слънчо върнал ги навън.
Тъй те двамата щастливи
на полянката решили,
да си поиграят двама
с камъче на "Дама".
Скачали и весело се смяли,
но в миг насреща си видяли
Зайко бял, приятел техен
скачал с топката си весел.
Футбол славен се играл
докато Слънчо е заспал.
Разделили се другари
и над тъмните върхари
Луната си снага простря,
докато дойде сутринта.
© Тонка Стефанова All rights reserved.