На птиците
Тях - птиците - не ги проклинай.
Не хвърляй завист върху полета,
предначертан в небесни линии,
недосегаеми от хората.
Те - птиците - сами измислят
небесно-песенни истории,
и после вятърно ги следват
във непознати траектории.
Тях - птиците - не ги е грижа,
че полетите са безпочвени,
и че безсмислено се нижат
с ръце към слънцето проточени.
Те - птиците - не се затварят,
зад ледно-каменни решетки.
Небето само ги улавя
във слънчево-златисти клетки.
Василена Попова
13.02.2008 г.
© Василена All rights reserved.