Стига вкъщи! Болна, слаба –
стига! Тръгваме полечка
на разходка двете с баба
по познатата пътечка.
Хей я там гората близка!
Чуден цвят ветрецът рони.
Да изприпкам ми се иска,
а пък баба да ме гони.
Ще прехвръкне пеперудка,
в клони птиче ще запее...
Бабо, хич недей се тутка –
бягай с мен да оздравееш!
© Борко Бърборко All rights reserved.