May 26, 2021, 9:45 PM  

На само седем къси преки от дома ми 

  Poetry » Other
224 2 6

На само седем къси преки от дома ми,
живее още детството, немирното.
Но кой ли ще успее времето да мами?
Опитайте, сигнал да му подсвирнете.

 

На ъгъла е къщата му – до фонтана,
но улиците  странно окъселите,
го спънаха и все на осем си остана –
нагъва палачинки с мед в неделите.

 

Медът е липов, стара вече е липата,
но детството в клонака дяволитото,
дори насън не слиза вече на земята,
ще слезе ли за мен ако попитате?

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??