Разбра ли ме?! И колко още
ще си човъркаме по раните?!
Седни. И приеми ме – не че вечна съм,
но може би ще ... оцелея.
Надвих страха си ли?! До него още
не съм стигнала. Сега вървя
по коловозите, отъпкани
от времето, и ... хората.
И казваш, че съм жалка ли?!
Навярно. Но съм силна още.
Когато мина и последната си граница,
тогава ще говорим за победи.
Реших да устоя. На себе си.
За другите отдавна съм забравена.
Когато превъзмогна тебе,
Ще се обърна, и ще ... поживея.
© Нели All rights reserved.