НА СЛАВЕЯ
Защо ме трогва твоята песен?
Дали защото обичам да пея
и с твоята песен сърцето ми сгряваш?
Или защото любовно унесен,
с поглед отнесен
ти душата си на всички раздаваш?
Макар да се криеш, тъй нежен и скромен
и слава да не търсиш в света ни огромен,
днес почти няма място тук, на Земята,
където за теб да не знаят, защото
звучи и днес твоята песен позната,
там нейде в листата и слави доброто.
© Ренета Панкова All rights reserved.