На слънце, в градинка малка,
сладко спи шарена Писанка.
Засърбя я ушенце,
отваря лениво оченце,
а пред нея,
на маргаритка разцъфтяла
кацнала пеперудка бяла.
Писанка с лапичка посяга
и
пеперудката избяга…
© Ласка Александрова All rights reserved.