На тръгване
Да се събудиш след сънуван сън
от уют, разнежване и всеотдайност -
в простора звезден си делил нощта
с душата близка в тая необятнос!
Сънят не се нощува във постеля -
в парадокс на думи обещания,
възможно е в приказен театър
да вълшебства, да бъде пледоария
от чувства намълчани през деня
несрещнали щастливата случайност -
да се разтворят точно във мига
останал неживян и във потайност!
Ще се усмихне утрото над теб
и сънят омайно ще си тръгне,
ще те обгърне оня аромат
на сутринта
от любовта, която най - боли на тръгване!
© Елеонора Крушева All rights reserved.