Какво ли носиш, когато си с празни ръце
Какво ли даваш като нямаш нищо
Като мълчиш говори твоето лице
С очи затворени какво ли виждаш
Какъв ще бъдеш днес напук на вчера
Какво ще сториш днес наместо утре
Как грозното душата ти променя
Как гали дребното, а злото дебне вътре
Какво си дал на този свят на идване
На тръгване какво ли завещаваш
Къде оставяш себе си и другия
Какво ли за живота научаваш
Какво научи за усмивката през сълзи
За болката какво ли ти узна
И как намери сили да възкръснеш
За прошка след поднесена злина
Сбери се в себе си, танцувай с мислите
Вярвай дишай и напред върви
Не спирай, смел бъди, поискай го
Животът сам ще те възнагради
© Росица Георгиева All rights reserved.