Добре дошли във първи клас
Мислите на синове и дъщери
се опитах да предам във рими
и с чувства искрени и най-добри
поздравявам внуците любими!
Отдавна детството ми си офейка,
и още помня думите на мама.
- Ще търсиш, чедо, пак училищна скамейка,
ала връщане обратно няма!
Прескочих вече трийсетте,
а сякаш още съм хлапак.
Порасна моето дете,
наесен ще е първолак.
И загубил ума, дума
ще ми се на чин да седна аз,
че краката ми са като гума,
както някога, във първи клас!
Сълзи от радост ще преглъщам -
много сладки, мъничко горчиви,
в детството си често ще се връщам
и ще изживявам мигове щастливи.
© Цанка Митова All rights reserved.
Остават само скъпите спомени... и радостта ни за децата и внуците!
Чудесен стих!
Поздравчета и усмивки!