Смъртта е толкова наблизо, но аз не я желая,
не е по Божията воля,войната не е края,
войната е една химера на жадни да са първи,
които не броят човеци ни живи, нито мъртви.
И ако Господ ги помита със бедствия отгоре-
за никого световна пита не ще раздава скоро,
намеква, че Земята има способност да изхрани
и двеста милиарда даже, тя не е за избрани.
С един замах и ще изчезнат налични континенти.
Не искам никога да идват критичните моменти.
Животът просто е прекрасен, когато е умерен.
Но само плитките не схващат кога цветът е черен!
Аделина Колева
© Аделина Колева All rights reserved.