Бог ме създаде не от пръстта.
Аз се родих от водата,
оплодена от нежен лъч светлина,
чудотворна и свята.
Аз се родих не от мъжко ребро.
И не съм само плът и кости.
И не нося само зло и добро.
Приютявам и дявол, и Господ.
Мен ме наричат просто жена
или майка на децата Адамови.
Ала само чрез мен се ражда света.
И без мен е Велената ялова.
Аз съм начало, посока и път.
Аз не съм само грешна утроба.
Зачева душата ми непорочно духа,
за да раждам синовете на Бога.
© Нина Сименова All rights reserved.