В мъглата чезнат силуети
разтварят се във капчици вода
от сивата бездна поети
превръщат се във Самота.
В ъглите тъгува Тишината
немите сълзи жадуват свобода
по улицата само Нищетата
от леговището скрито изпълзя.
Светът превръща се във призрак
проклятието негово е Светлина
цветове се сливат, после чезнат
Край... не! Начало. Законът на Кръга.
Април, 2017
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.