Mar 20, 2013, 12:23 PM

Над Празната машина - сонет 

  Poetry » Other
309 0 0

Аз чаткам празната машина. 

От пръстите си смуча аз...

За пишещ искам аз да мина,

във пот облян съм в този час!

 

Горчиво гърлото ми става!

Във туй не виждам лесна слава!

В неистов огън  пак горя,

и  искам хит да сътворя...

 

Опитвам нещо да  ви кажа...

Не мога просто да мълча!

Над грозното да захвърча -

вълшебства разни да покажа!

 

О, все пак аз съм убеден,

че има нещичко и в мен!

 

 

 

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??