Нали надеждата не е утеха,
защото човек сам е целта,
а сборът от всички надежди
е в общ мироглед приобщеност.
Заставени да бъдем предрешени
не от възторзи и шармантност,
а от облечена във власт елегантност,
подвластна на стила на дребнотемие,
убиваме последната надежда,
за да прикрием следи от добронравие.
Забравяме и думата за нея,
в опит нагледно да я обясним.
© Мария All rights reserved.