May 24, 2024, 6:17 AM

Надеждата е жива 

  Poetry
175 0 2

 

Заровените кости във Балкана
в забързаните ручеи клокочат.
Сякаш, че народната закана,
събудена пак брадвите заточва... 

 

Времето превръща се във пяна
от болки и търпение голямо.
Костите мълчат като закана.
Привидно е затишието само... 

 

Но паметта не ражда идиоти.
Тя вулканично силата си сбира.
Изригне ли, ще бълва патриоти.
Разлее ли се, ще е вече сила...

 

Костите ще бъдат наследени
с геройство за възход и за победа.
Балканът от възбуда вече стене
и все за слука в бъдещето гледа. 

 

Народът се възражда и проглежда,
върви като потоците и стене.
Жива е поредната надежда,
че няма да сме вечно на колене. 

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Цялата българска земя стене, Вальо.
    Честит ти празник!
  • Поздрав за творбата ти Вальо! Нашият архаичен народ е падал, но винаги се е изправял. Сигурен съм, че няма да сме вечно на колене!
Random works
: ??:??