...Надеждата на Роси...(Посветено на майка ми)
Аз съм като листата и стъблата
на дървото, което през пролетта се преражда...
Аз съм като листата и цветята,
които чувстват в себе си - капките роса след дъжда...,
които даряват дните ни със смели мечти...
Аз съм като листата и земята,
който се наслаждават и понасят горещината на дългото лято...,
които пазят нощите ни със ярките звезди,
които прегръщат ни нежно с морето, вятъра и слънцето...
Аз съм като листата и стъблата
на дървото, което през есента се е разболяло и натъжило...-
и пада на земята, върху която е родено,
утешавано и лекувано е само от капките роса....
Аз съм като листата на живота,
които очакват търпеливо зимата да мине...
И ще бъда като листата на всяка идваща пролет...,
ще се преродя отново във дървото,
в цветята,
в земята...!
24.04.2016
© Лили Вълчева All rights reserved.