Nov 27, 2008, 1:15 PM

Нагоре и само нагоре 

  Poetry » Humour
725 0 2
 

"Да си амбициозен е добре -

казваха ми мама, тате... -

Не забравяй само откъде

тръгнал си като дете!"

 

Не всяка фурнаджийска лопата

получава висока заплата.

Не всеки много преуспял

свой приятел е предал.

 

Да сме нагли, да сме мазни!

Нищо че от Нас

някой принципен глупак се дразни.

Нека ни нарича „педерас(т)"!

 

Тъй в живота се върви напред -

катериш се по купчина от смет.

Тъй достигаш своя връх.

Важно е да бъдеш пръв!

 

Защо ти е да бъдеш пич,

защо да караш син Москвич?

Защо да не паркираш мазна лимозина,

на входа на Морската градина?!

 

Да се гордеят с твоята особа

родът, класът, русата ти мацка...

Да се пръска от злоба

всеки, който бачка.

 

А, аз...

 

Принципен глупак, макар и често сам,

няма от какво да ме е срам.

Даже и достойно да живея,

живот и здраве, мога да успея.

© Христослав All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??