Удиви ме тази Луна –
пак наднича.
И снощи бе тук
над панела безличен.
Разнищва ме до зори,
какво сега ще научи.
Знае и кътните ми зъби,
дори храната на кучето.
Изумява ме тази Луна,
пълна е с изненади.
Да погледне надолу,
ако ще и над мен –
други да се кокорят
след обживения ден.
Аз съм ѝ ясна. И не от вчера.
Как да я заглавичкам?
Като заека бял на Алиса търча.
Падам в небето ничком.
© Христина Комаревска All rights reserved.
И аз й се ядосвам понякога.