Аз сигурно съм вече полудял,
защото на четирдесет и четири,
все още въобще не съм успял,
наивността да раздробя – тя пречи ми!
Във тоя свят от грубост оскотял
и в тоя свят от алчност омагьосан.
Учудвам се, че пак съм оцелял,
макар да съм от пропастта на косъм!
© Данаил Таков All rights reserved.