Feb 5, 2019, 11:36 AM

Най-искрено 

  Poetry
298 2 2

Най-искреното "обичам те"?
Подари ми го най-големият 
лъжец на Земята.
След фантастните му истории
Барон фон Мюнхаузен 
трябва да си оскубе косата!

 

Пощата ми почервеня
като хваната 
в магазин клептоманка -
сякаш факс с безконечна хартия
от който се принти
и принти,
и притнти,
лъжата.

 

И изведнъж, като контрапункт
- най-фрапираща истина:
"Ти сама ме подтикваш.
Аз скучая,
а ти ми се връзваш 
и се натискаш!".

 

"Знам!" - повалям го 
като с удар право в десятката. -
"Нали не си първият,
дето смятал, че съм толкова сладка,
че пиша прекрасно,
от което следвало, 
че и аз съм прекрасна!"

Даже знам накъде 
и защо,
и че никога,
ми е ясно.

 

Твойто "обичам те",
е най-искреното, което съм чувала.
Давай!

 

Но ако аз 
на свой ред отвърна:
"обичам те",
много внимавай!

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??