Любовта с живота е несъвместима
като гол сирак с' сурова зима.
Тя страдалчески желае
във душа да се вкопае.
Дълбоко... в твоята душа несъстарима,
заразява и цери - раздира.
Любовта с живота е несъвместима...
Облечена в костюм на обладание
тя със шепот се открива:
"Аз съм най-желаното страдание!"
© Георги Бъчваров All rights reserved.