Най-първата любов
Срещнахме се с теб за кратко,
но пламна между нас искра.
Ти беше хубавият батко,
а аз – наивна и добра.
Разделихме се след време –
ти на север, аз на юг.
Чух, че женен си за друга,
аз пък влюбих се във друг.
И след толкова години
пазя още онзи плик –
вътре с пожълтяла снимка,
а на нея – твоят лик.
Животът бързо отминава
напрегнат, кратък и суров,
но никога не се забравя
най-най-първата любов.
© АнеблА All rights reserved.