Автор!: Генка Богданова
Тe щурчета са запели,
малки слънчица изгрели.
Като цветенцата красиви
са усмивките им мили.
Те са сладки и мънички
като пъстрокрили птички.
Като пчелички работливи
тичат – весели, бъбриви.
Те русалки са игриви
в морските вълни пенливи.
Пеят, смят се, лудуват,
върху пясъка рисуват.
Що е то?
Слънчеви лъчи в небето?
Чистата роса в полето?
Нежни ангели от рая?
Сладка пролетна омая?
Те са всичко що обичаме,
рожби мили ги наричаме!
© Генка Богданова All rights reserved.