Тъмносиньонаситени,
перести,
като разляти петна
от мастило
от гигантски тест на Роршах
в посивелия лист
на небето,
а отпред е рекламата на "Макдоналдс".
И след миг
се разтича мастилото
по стъклата,
по сградите,
по хотела,
по градинката пред НДК;
ти ми казваш "Довиждане",
а аз знам
че е: "Сбогом".
© Павлина Гатева All rights reserved.