Няма ги
свежозелените му треви,
с тъмночервените пръснати макове!
Някой го е остригал;
за назидание
с тъпата ножица туфите е насякъл!
Русите сухи коси
прегоряло стърчат;
на места великан като че ли ги е скубал!
Бели марли
от бъз и равнец
по брадата на склона върху раните е натрупал!
Слънчогледи,
като дървета без клони
чернеят при 40 и повече градуса жажда!
Кой със невиждане
и несбъдване
нашето толкова чакано лято наказа?
© Павлина Гатева All rights reserved.