Загадка
Под път и над път срещам все едно и също - празнота.
Къде тогава са се дянали резервната гума,
крикът
и колата?
* * *
Безгласно изказаната мисъл на никого
е равна на десет празни обещания
и две щипки за пране.
За кафето и колата
Кафето се разпенва сред мехурчетата на колата -
двойна доза кофеин тази вечер -
против очаквания към следващия ден
и запасите разочарования от миналия.
Знание
Намек за загубена възможност
И любопитен поглед
Точно пасват по размерите си на това,
което ни е известно.
Диета
Нека хапват животинките.
Душевната диета ги разяде.
Какво да се прави - човеци -
все искат да са фини и красиви!
26.11.07
© Джули All rights reserved.