О, моля ! Отново ли ще се повтаря тоя цирк!
Недей, за Бога! Вече няма смисъл.
Остави ме. Не можеш да ме спреш.
Знаеш, че може да бъде по- лошо.
Не искам да говоря повече. Затуй мълча.
Достатъчно преглъщах думи тежки.
Отрових се от тях... Присядаха ми,
като да бяха плесенясъл хляб.
И гърлото ми режеха като с ножове...
Не искам с теб сега да спорим.
Няма нужда. Не казвай, че го правя на инат.
Нали ме знаеш -мога и да бъда силна.
Много силна... Тогава ... нека друга да прощава.
Ще превъзмогна собственото „Аз".
Не ми се чака. Времето изтича...
До тук - уж бяхме двама, а пък - все сама.
Когато трябваше да се решава,
прехвърляше ми топката, със пас.
След днес - дори сама да тръгна,
пак ще се изправя.
...
Какво?! Да си играем на любов?
Та тя била ли е? Или...
Какво е всъщност твоето обяснение?
Обичал си ме значи? А нима?!
© Нели All rights reserved.