Гримирам устните си с многоточия
(червилото не е модерно вече).
Спиралата изписва с удивителни
изящните ми мигли тази вечер.
Къдриците ми волно се пилеят
във формата на тъмни въпросителни,
а плахите ти пръсти все не смеят
да гребнат в шепа литналите питанки.
Красива ли съм няма да те питам -
достатъчно е твоето вълнение.
Така си глътнал цялата граматика,
че с точка почваш всяко изречение.
© Христина Мачикян All rights reserved.