Nov 17, 2009, 10:24 AM

Народна поема за кризата 

  Poetry » Humour
673 0 4

 

Що ми е  милно и жално,

че ми криза почнала,

почнала, още живот почернила,

 че и кредит не връщам,

 а банката реве ли-нарива…

 

Ти, клиентино недeн,

 поне лихва изплащай,

 че на палатка ще идеш,

ще идеш още, ще студуваш.

 

Ох! Ти, банко ле… гарга проклета!

Що ли мене подлъга с тия пусти реклами,

 че аз тото не пускам,

а на теб се зарекох, пари да ти връщам,

 да връщам и още попържам…

 

Че иде ми веч  пушка да найдa,

чорап на глава да нахлузя.

И во банка да вляза,

 да вляза, още нахълтам,

че на гишето да викна!

Обир е това - драги невести!

 

 

© Момчил МАГ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??