Те са незалязващо слънце за своя народ,
знаменосци верни на България до гроб,
неуморно обикаляха градове и села,
и вярата събуждаха в изстрадалите сърца.
Те запалиха в незрящите тъжни очи
безсмъртен огън, който и до днес гори
с вълшебен пламък и ни дарява бели крила,
за да сбъдваме и най-невъзможната мечта.
Те ни научиха как да побеждаваме мрака,
да откриваме в полет на красотата знака,
да не се предаваме, напред да вървим,
неверието в себе си с вяра да победим.
Да помним, че силен е българският род,
че можем да намерим и в пъкъла брод,
който води към двореца на светлината,
където властват правдата и свободата.
© Кръстина Тодорова All rights reserved.
Честит празник и на теб!