В нашата столица, баш по средата,
се мъдри отколе народната палата,
в нея, като ято вранови птици
се разхождат важно разни политици.
Едни от трибуната по микрофона грачат,
други нехаят, по коридора се влачат.
Сядат на обяд с евтино кюфтенце,
после - на лафче с ароматно кафенце
да уреждат у нас, или нейде в чужбина,
далечна или много близка роднина
с някоя и друга сделка имотна,
пост, в кеш парица непотна.
Има ли някъде голям келепир,
те са първи, другите подир.
Сгрешат ли нещо в тяхна задача,
сочат за виновен друг на палача.
Така ,,милите", на столицата по средата,
карат е агале - агале в народната палата -
днес ден да мине благ,
утре друг да дойде пак.
А, народът??? Народът ще си чака,
докато светлото бъдеще дочака
някога да дойде в майка България,
та горката да стане като Швейцария!?
П.П. агале - агале - едва - едва
© Никола Яндов All rights reserved.