Ела, хвани моята ръка, малък пътешественико любопитен,
Заповядай в бъдещето, непознато за нас време...
Прекрачи напред, прескачайки светът ни неолитен,
И от плещите ти уморени, ще падне цялото ти бреме...
Нека хванем пътя смело в Космическата шир напред,
Към звезди и към планети, към пъстър, неизвестен свят!
Загърби и страховете свои и огледай се навред...
Сега сме в необятното, а колко супернови зад нас ще се взривят...
Разкривайки изобилие на тайнствени мечти пред нас,
Пътуваме във времето, нагърбили сме раничките...
Сверяваме часовника с космическия час...
Какъв късмет е само ние да сме избраниците,
Измисляйки за бъдещето нов исторически атлас...
Срещни се с умове големи, творци и вдъхновители,
Изследвай нови улици, култури и наследства...
Знам в бъдещето чакат ни новите будители,
Които ще използват техническите средства...
За да можем всички деца да живеем единни,
Всеки да е наш приятел, брат и сестра в този свят…
Защото човечеството тук е на години светлинни,
И мирът и хармонията ще се възстановят!
Нека да градим добро с думи и дела,
За общо бъдеще и процъфтяване за всички нас...
Заповядай, малък пътешественико, в приказния Космос мой ела,
Където лекотата и радостта докарват до екстаз!
Пътуването в Космоса ни очаква с нетърпение,
С формиране на нови мечти и надежди безкрайни...
Знам, в този свят ще имаме цялото благоволение,
Да изградим нов живот на планети незнайни!
© Вероника Павлова All rights reserved.