Спомням си нашето слънчево лято.
Старият шлагер с вълшебните думи,
песен с мелодия нежна, която
вечния мост изгради помежду ни.
Още усещам дъха на морето,
пясъкът парещ на златните дюни,
слънцето, жарещо горе в небето
в дните безкрайни на късния юни.
Звездните нощи, шума на вълните,
светлата лунна пътека в морето,
топлите ласки, искрите в душите,
палещи страстни огньове в сърцето.
Лято прекрасно, красиво, щастливо.
Нашето лято, със обич богато!
То ще остане завинаги живо,
с чувства по-ценни дори и от злато.
Николай Димов
© Николай Димов All rights reserved.