Там – сред бунище бодливо
=====================
Облаци, облаци, слънце,
пепел и сухи стърнища,
няколко спукани грънци,
хърбаво конче в бунище.
Циганче с книжка и мо̀лив,
в кривата сянка на драки.
Хрупкаво ехо с глаголи –
в черната човка на сврака.
Лепкави ноти с картинки,
облаци с бели качулки.
Будни очета – маслинки,
чиста душа на светулка.
Циганче с кал по ръцете,
с книжка и мо̀лив щастливо.
Толкова радост в сърцето!
Там – сред бунище бодливо.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова All rights reserved.