Насрещен вятър
Наслаждавам се на всяка трудна крачка,
за характера ми те са изпитание!...
Ако вятър див лицето ми намачка,
за живот намирам в него упование...
Че попътен бриз платната щом погали
и отпуснем се приспивно - уморени
изневиделица стозъби бесни хали
ще връхлетят пробойно - устремени!...
Насрещен вятър злобно нека блъска...
Като корени в Живота впих ръцете!...
Но тихичко молба през зъби съска...
Дано в тайфун да не прераснат ветровете...!!!
© АГОП КАСПАРЯН All rights reserved.