Когато не ти е комфортно в душата,
когато сънят пеперуден кръжи,
с кафе и цигара разгонваш мечтите,
ти не унивай, не мисли, не тъжи!
Идват неочаквани красивите мигове,
усмивката - брошка на твойто лице,
обичай, люби, не спирай, а тичай,
към нови надежди, към светло небе!
Живота срещни с прегръдка разтворена,
минало - свършено наведнъж загърби,
на злоба и завист ухо не наддавай,
на грозната истина пръст покажи!
Когато не ти е комфортно в душата,
когато сънят пеперуден кръжи,
погледни към звездите, бисерно-нежни,
с усмивка и радост в дланта събери!
Петър Пацев
© Петър Пацев All rights reserved.