То страни от празни думи
и в мислите му дишат чувства.
Далеч от тържища шумни,
то търси пътека към изкуството.
Или пък мълчи от изнемога
и дълго силите си събира.
Измъчвано от съмнения,тревоги:
жадува нови небесни извори.
"Но който търси и намира"
смисъла му сетен във живота!
От любов и за любовта умира,
но възкръсва на своята Голгота!
Изстраданата истина спасява,
щом до смърт за него сме готови!
Светлина в душата ни оцелява,
водим ли кервана с натовареното
слово!
© Стойчо Станев All rights reserved.
Благодаря за Любими, Катя!🙏