Навивай риска,
да звъни,
когато
разсъмват чувствата,
изгрява мисълта,
а радостта
дълбоко е заспала
в прегръдките на съвестта.
Навивай вярата,
за да звъни,
когато
танцуват тихо
преспи от тъга,
надеждата-пъртина
е затрупана
и Пътят е изгубен във снега...
Навивай истината,
да звъни,
когато
илюзиите ти крадат съня...
Навий желанията,
музата, съдбата!
А ако можеш
навий и смъртта!