Търсих те
Навсякъде
В очите питащи
В ръцете молещи
За милостиня
Пребродих не една душа
Пустиня....
По улиците прашни
По ъглите страшни
В цветята изхвърлени
В прозорци затъмнени
В усмивки подхвърлени
В сърцата закърпени
Търсих те
Навсякъде
В думи изречени
В жестове изсечени
В ласки изпуснати
В домове запуснати
Търсих те
Къде ли не
Бръкнах не в едно гърне
ТИ
Любов била си в мен
Горяла си ме всеки ден
© Любомир Деничин All rights reserved.