Очаквам те. При мен ела.
Прекрасна си! Добре дошла!
Най-влюбена това е среща
на сбъдващата се надежда.
Наливам виното... с любов...
в кристални чаши, тънкостенни,
да бъдем, мила, вдъхновени...
и с дъх божествен в своя зов
да греят чувства откровени.
Наливам ти с усмивка аз...
и струйка нежна е, звучи...
Синджирчета пенливи с глас
танцуват свежо до екстаз.
И ето, да - о, в този час -
очи в очи...
звънти
кристал.
Звезди
цъфтят,
с лъчи
туптят.
Една
Луна
сега
така
блести
с мечти.
След звън светлик
на чаша в чаша -
в " Наздраве! " , в чудодеен миг
отпий с копнеж... Нощта е наша...
© Асенчо Грудев All rights reserved.
The work is a contestant: