Всеки ще мине през тази Врата.
Знаеш, че с хитрост не ще се измъкнеш.
Щом е решила да дойде смъртта,
вече не можеш назад да я върнеш.
Всичките изпити ще са приключили.
Няма да има за тях нови дати.
Свършено – който научил, научил.
Тежката дума ще каже Създателят.
Ще е дотук и свободната воля.
Край на игрички, лъжи, забавления…
Доста е здравият носен от болен.
Сметката трябва да бъде платена.
Няма друг начин. Побързай, не чакай!
И не мислѝ: „Ще се справя все някак си.”
Бог не ти дава отсрочка случайно,
за да заравяш главата си в пясъка.
Той те обича безкрайно, наистина!
Краен, обаче, е твоят живот.
Имаш възможност да почнеш на чисто.
Миг не губѝ! Не бъди идиот!
Лесно е – слушай повелите Божии!
И разсъждавай, да станат понятни.
Всеки в сърцето си ако ги вложи,
сумата колко е?... Рай на земята!
Хората – здрави, щастливи, обичани!...
Страх не познали, ни ревност, раздяла,
ярост, насилие, болка, обида...
И ще се тръшне в агония дяволът!...
Сигурно вече ти става по-ясно –
Господ съвсем не е страшен Диктатор!
Просто не иска да бъдем нещастни!
Той е Баща, но и Законодател!
Дал ти е правото сам да избираш.
Хайде, възползвай се от свободата!
Ще се опитваш ли пак да лавираш
или ще следваш докрай Правилата?...
© Албена Димитрова All rights reserved.
Бъди здрава и вдъхновена!