Не чакай бъдещето да ти идва,
ни на крака, по-малко пък на кон.
Това, което изореш на нива,
това ще е филията с бекон.
Кой може да чете, седи далече,
от слава и от верен словоуст,
а Господ сочи – „Ей, натам човече,
безкраят е ужасно сам и пуст.
С торнадо от хвалебствени молитви
издигаш се над божия ми нос,
недей хитря... и немите опитват
за моята душа да вдигат тост...“.