Jun 28, 2009, 12:55 AM

Не е молитва 

  Poetry
799 0 26

 -  Какво да кажа, Господи, не знам...

 Какво поисках и какво ми даде?!

 Пристъпих много тихо в твоя храм,

 не ме изгони  -  аз ти се отдадох...

 

 Погледнах в теб - венецът ти трънлив

 убоде ме... и даже кръв потече,

 ала усетих колко страшно жив

 животът ми отчаяно се стече...

 

Помолих те за малко топлина,

за обич и за истинска прегръдка.

Нарина ми я – цяла планина...

Какво да правя с нея?!... празна дупка...

 

Иконата ти  вкъщи не стои

и свещи паля повече в сърцето.

Ако не е достатъчно. Кажи,

дали гласът ми стига до небето!?

 

 ... ти получаваш много обич, знам.

А всички ли умееш да обичаш?...

Взаимна ли е?... Боже, в твоя храм

от обич даже още коленича...

 

Любов раздавах - много ме боля

Сърцето ми оставаше все празно.

Опитах се от обич да простя.

Простих.... видях, че бе напразно.

 

Любов получих, падна на колене,

света положи в моите крака...

Ужасно е!!!... и любовта е бреме,

когато й забиваш нож в гърба.

 

Посоки много. Себе си намерих.

... приятелството е като дете -

заравя пръсти в пясъчния замък

и рухва всичко в черното море...

 

Взаимност търся, Господи!... прости!

... и този, който истински обичам...

Знам, богохулствам... и не ме моли!

Но само със взаимност ще се вричам...

 

 

© Нели Господинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??