Dec 4, 2006, 9:32 PM

Не Им Давай Глас (За обществото) 

  Poetry
549 0 2
Не Им Давай Глас (За обществото)

По някаква странна ирония
Всички те обграждат в кръг,
Когато в песента ти няма хармония,
Когато в нещо си пръв.
По необясними житейски причини,
Хората се озлобяват веднага.
Гонят те, сякаш са винаги прави,
Своето мнение налагат.

Висши моди
И религии,
Ти си старомоден,
Четеш тъпи книги,
Слушаш стари песни,
Нямаш хумор
За интриги лесни.
Дали те гонят, защото бягаш?
Дали се радват, когато падаш/
Аз
Не ви давам глас.
Това е силна власт.
Не сме "ние", а само "Аз".

По някакви странни въжделения,
Хората срещу теб се надигат
И правят сложни умозаключения,
Стига своята цел да постигат.
Светът откак се помни го знае,
Че хората ги глупостта събира,
Но живота не се е окопал
Около жени, коли и чаша бира.

Нови клюки,
Стари драми,
Всички спят с
Богати дами,
Конфликти лични,
За пари пропадаш.
Гонят ли те или сам си бягаш?
Аз
Не ви давам глас.
Това е силна власт.
Не сме "ние", а само "Аз".

Всички са срещу теб в мига,в които ги победиш.
Всички глас силно надигат, чакайките да сгрешиш,
Но всички не са тези които имат право да решават.
Всички обвиняват, но имат свои грехове.
Всички имат философия, но не пишат стихове
И всички от големия сложен Живот разбират.

Аз
Не ви давам глас.
Това е силна власт.
Не сме "ние", а само "Аз".
Със страст
Съм отделен от вас.
Не сме "ние", а само "Аз".

© Христо Андонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??